Persoon Naam

International Insurances is dé verzekeringsadviseur voor buitenlandse medewerkers, studenten en bezoekers die in Nederland wonen en werken of studeren. We zijn specialist op het gebied van zorg- en schadeverzekeringen en bieden de best passende verzekering voor elke situatie.
Wij bieden onafhankelijk advies en zijn landelijk opererend en internationaal georiënteerd.


International Insurances is powered by Heilbron.

Heilbron is een samensmelting van SUCSEZ en Heilbron. SUCSEZ is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot de grootste zorgverzekeringsspecialist van Nederland. Heilbron bestaat sinds 1932 en heeft inmiddels naam gemaakt in het oosten van het land en in verzekeringsland. Dit dankzij goede service, nauw klantencontact, altijd up-to-date kennis, maar ook door haar grote maatschappelijke betrokkenheid. Gecombineerd kunnen de professionele teams nóg meer voor u betekenen.

Waarom International Insurances?

Het aantal buitenlandse studenten in Nederland blijft toenemen. Begin 2018 groeide het aantal naar 122.000 studenten uit 162 verschillende landen, die in ons land een opleiding volgen aan een hogeschool of universiteit. Dit blijkt uit cijfers van Nuffic. Deze studenten vinden hier vaak werk of liefde en blijven vervolgens in Nederland wonen.

Bij TU Delft ervaren ze de groei aan internationale studenten. Hun International Office dient als voorbeeld voor veel andere universiteiten. Voor internationale studenten van TU Delft bieden wij in samenwerking met OOM Verzekeringen een speciaal concept aan.

Zo’n vier op de tien buitenlandse HBO- en WO-studenten (38 procent) wonen vijf jaar na hun afstuderen nog steeds in Nederland, aldus een onderzoek van Nuffic. In Nederland blijven is aantrekkelijker gemaakt. Naast de studenten die hier blijven wonen is Nederland ook interessant voor hoogopgeleide werknemers. Zij kunnen eventuele tekorten op de arbeidsmarkt opvullen.

Dat zien wij onder andere terug in de hotelbranche. Vanuit werkgevers krijgen wij steeds meer vragen over buitenlandse medewerkers en de voorzieningen en verzekeringen die er voor hen zijn.

Aangezien de taal vaak een obstakel blijft en de regels rondom verzekeringen en het zorgstelsel ingewikkeld zijn, bieden wij buitenlandse studenten, afgestudeerden en medewerkers advies bij het vinden van passende verzekeringsoplossingen.

Collectieve zorg