Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering: de voordelen

Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan voor hun werknemers. Niet alleen werknemers profiteren van de voordelen, ook als werkgever kunt u veel baat hebben bij een goede collectieve zorgverzekering op maat met zorginhoudelijke afspraken. Welke voordelen dit zijn, zetten we hier voor u op een rij.

1. Bespaar op de kosten
Werknemers die ziek zijn, met burn-out klachten kampen of vanwege een bedrijfsongeval een langere tijd hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Iedere werkgever krijgt er mee te maken. Vervelend, want u draait op voor de verzuimkosten. En die kunnen oplopen tot honderden euro’s per dag. Door ervoor te zorgen dat alle werknemers goed verzekerd zijn voor de juiste zorg, weet u zeker dat ze de zorg krijgen die ze nodig hebben om zo snel mogelijk weer terug te keren op de werkvloer waardoor de kosten voor u als werkgever beperkt blijven.

2. Zorg aansluitend op de werkzaamheden
U kunt nog meer halen uit de collectieve zorgverzekering als u hem specifiek laat afstemmen op uw eigen bedrijf. Bijvoorbeeld door maatwerk in de aanvullende dekkingen. Wellicht zijn er zorgklachten die bij uw werknemers sneller voorkomen dan bij anderen. Denk hierbij aan rugklachten bij een verhuisbedrijf, RSI in het callcenter of burn-out klachten bij een stressvolle kantoorbaan. Door de zorg hierop aan te passen – bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie of gratis coaching voor werknemers in branches waar het percentage burn-out klachten bovengemiddeld hoog is – weet u zeker dat uw werknemers de juiste zorg krijgen wanneer dat nodig is. U kunt ook afspraken maken over de toegankelijkheid van de zorg. Zo kunt u uw werknemers stimuleren om hulp te zoeken voordat het te laat is.
Met de verzekeraar kunt u afstemmen welke zorg vergoed dient te worden voor uw werknemers. Door het pakket en de informatie daarover zo passend mogelijk te maken, zorgt u ervoor dat werknemers minder snel uitvallen. Gebeurt dit toch, dan zorgt passende zorg ervoor dat zij sneller terugkeren op de werkvloer.

3. U kunt verzuim voor zijn
Bij de meeste verzekeraars is het ook mogelijk om afspraken te maken over preventie. Hierdoor kunt u de kans op verzuim en langdurige ziekte minimaliseren. Denk hierbij aan hulp bij stoppen met roken en/of afvallen of werken aan een betere houding tijdens het werk. Werken uw werknemers in een stressvolle omgeving? Denk dan ook aan preventieve zorg bij het voorkomen van een burn-out. Dit is immers beroepsziekte nummer 1. Door goede afspraken te maken met de verzekeraar werkt u aan een duurzame inzetbaarheid van uw werknemers.

Passende verzuimverzekering

U kunt er als werkgever alles aan doen om ziekteverzuim te minimaliseren binnen uw bedrijf. Zeker als u de collectieve zorgverzekering goed afstemt met een passende verzuimverzekering en goede afspraken maakt over het reïntegratieproces. Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de loondoorbetalingsverplichting van uw zieke werknemers. Let op: ook een verzuimverzekering is maatwerk. Overleg met een van onze specialisten om de mogelijkheden voor u te bespreken.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarde

Werknemers profiteren van een collectieve zorgverzekering: zij krijgen niet alleen korting op hun maandelijkse premie, maar hebben ook baat bij zorg die is aangepast op hun situatie. Zelfs wanneer de collectieve zorgverzekering niet de goedkoopste is, kunnen interessante aanvullende dekkingen en gratis toegang tot preventieve zorg werknemers over de streep halen. Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering op maat is dan ook een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.

Wilt u de mogelijkheden van een collectieve zorgverzekering en/of verzuimverzekering bespreken? Neem dan contact met ons op.

Bron: FinFin van Adfiz